Ένας καλλιτέχνης φωτογραφίζει τη συνενοχή ανθρώπου-ζώου για την καταπολέμηση της εγκατάλειψης

Μια φωτογράφος χρησιμοποιεί τα ταλέντα της για να απαθανατίσει τον ιδιαίτερο δεσμό που ενώνει τον άνθρωπο και τα ζώα. Αναδεικνύοντας αυτή την άνευ όρων αγάπη, ελπίζει να καταπολεμήσει την εγκατάλειψη των κατοικίδιων. Το αποτέλεσμα: μια όμορφη καλλιτεχνική πρωτοβουλία, βαθιά συγκινητικά πλάνα και μάστορες που θα το σκεφτούν δύο φορές πριν αποχωριστούν τους γούνινους συντρόφους τους.

Ένας πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης

Η Πάμελα Τσέμλα είναι μια νεαρή τριαντάχρονη από το Παρίσι. Αρχικά σπούδασε τέχνη και στη συνέχεια ξεκίνησε την καριέρα της ως καλλιτεχνική διευθύντρια. Αλλά κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στον Αμαζόνιο, ερωτεύτηκε φωτογραφία και αναπροσανατολίστηκε σε αυτόν τον τομέα. Το έργο του, βραβευμένο πολλές φορές, πραγματεύεται πολύ ποικίλα θέματα: ένωση ανθρώπου και φύσης, τίποτα των κοινωνικών δικτύων, όνειρο και πραγματικότητα…

Επιπλέον, ο καλλιτέχνης προέρχεται από ένα βαθύ αφοσιωθεί στην προστασία των ζώων. Βυθίστηκε σε αυτό το περιβάλλον από μικρή, γι’ αυτό και προέκυψε με πολύ φυσικό τρόπο η ιδέα για φωτογραφίες με το θέμα, ενώ παρατηρούσε μια φίλη της και τη γάτα της. Η αρμονία τους την ενέπνευσε αμέσως και αυτό ήταν το έναυσμα…

Όλες οι εικόνες © 2019 Pamela Chemla

αναρτήθηκε από Φωτογραφία Pamela Chemla επί Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Η σειρά «Αγάπη χωρίς όρους».

Η νεαρή λοιπόν αποφάσισε να επιβιβαστεί σε ένα σειρά φωτογραφιών απεικονίζοντας τις μοναδικές σχέσεις που έχουν οι άνθρωποι με τους σκύλους και τους συντρόφους τους. Το τιτλοφορούσε ” Ανιδιοτελής αγάπη “. Το όνομα τα λέει ήδη όλα.

Αν και ανήκουν σε δύο διαφορετικά είδη, τον άνθρωπο και τον σκύλο καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον, μερικές φορές χωρίς να ειπωθεί ούτε μια λέξη. Ο διάλογος είναι λεπτός, περιλαμβάνει βλέμματα, άγγιγμα, σημάδια αγάπης… Μια σχέση εμπιστοσύνης,φιλία και η πίστη χτίζεται σιγά σιγά.

Και αυτό αποτυπώνει περίφημα ο φακός της Πάμελα. Οι φωτογραφίες του του α ατελείωτη λιχουδιά απαθανατίσει τις στιγμές τρυφερότητας ανάμεσα σε οκτώ αφέντες και τα ζώα τους. Εικονίζουν υπέροχα τη δύναμη και την ουσία αυτών των πολύ μοναδικών στιγμών.

Όλες οι εικόνες © 2019 Pamela Chemla

αναρτήθηκε από Φωτογραφία Pamela Chemla επί Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Εγκατάλειψη: πραγματική μάστιγα

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο σχεδόν 100.000 σκύλοι και γάτες εγκαταλείπονται. Είναι ενάντια σε αυτήν την πιο καταδικαστική εκτίμηση που ο καλλιτέχνης προσπαθεί να πολεμήσει. Εξάλλου, μεγάλο μέρος των εγκαταλείψεων γίνεται στις καλοκαιρινές διακοπές και επέλεξε να κυκλοφορήσει τη σειρά της λίγο πριν από αυτή την περίοδο.

Η Πάμελα αποφάσισε να αναλάβει δράση δανείζοντας το τρόπος γλυκύτητας : φωτογραφίζοντας την αγάπη που διέπει τις σχέσεις ανθρώπου-ζώου. Ελπίζει ότι υπενθυμίζοντας στους δασκάλους την ομορφιά και τη σημασία αυτών των δεσμών, ίσως θα τους ενθαρρύνει να μην παραμελούν τις γούνες τους. Αποφεύγει έτσι την μετωπική και καταγγελτική πλευρά που τείνει να μπλοκάρει τους ανθρώπους και που μπορεί επομένως να αποδειχθεί αντιπαραγωγική.

Η τέχνη είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο όπλο στους κοινωνικούς αγώνες. αυτός μπορεί περιγράφουν πράγματα που οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν. Ο πολύ οικείος χαρακτήρας του απευθύνεται στην ευαισθησία του κοινού, στα συναισθήματά του και στην ανθρωπιά του: στοιχεία που είναι πολύ δύσκολο να αποτυπωθούν με οποιοδήποτε άλλο μέσο.

Όλες οι εικόνες © 2019 Pamela Chemla

αναρτήθηκε από Φωτογραφία Pamela Chemla επί Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Θα σας αρέσει επίσης:

Φωτογράφος απαθανατίζει την ομορφιά των ανάπηρων ζώων

Αγόρι φτιάχνει παπιγιόν για σκύλους καταφυγίου για να υιοθετηθούν

Le Waf: ένα «καφέ – καταφύγιο» όπου μπορείτε να πιείτε ένα ποτό και να υιοθετήσετε έναν σκύλο

Οι αριθμοί που πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για τον σκύλο σας (Σαββατοκύριακο και αργίες)

να παίζει μπάλα διαφορετικά