Δύο άντρες και ο σκύλος τους αφήνουν τα πάντα για να πάνε στην Αρκτική με βάρκα

Σήμερα, σας βυθίζουμε στην καρδιά μιας πολύ κυνικής αρκτικής περιπέτειας! Δύο Βρετανοί και το σκυλάκι τους έχουν αφήσει τα πάντα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Άπω Βορρά. Εδώ είναι η απίστευτη ιστορία τους…

Ένα πολικό όνειρο

Ο Guylee Simmonds και ο David Schnabel είναι δύο τριαντάρηδες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Πέρασαν 7 χρόνια της ζωής τους μελετώντας τοαρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ. Στη συνέχεια ξεκίνησαν την επαγγελματική τους καριέρα. Ωστόσο, η ρουτίνα μετρό-εργασία-ύπνος δεν είναι για όλους…

Αυτοί οι νέοι είχαν πάντα ένα όνειρο: να ταξιδέψουν αρκτική ερημιά. Και οι δύο λατρεύουν τη θάλασσα και ο Guylee προέρχεται από οικογένεια ναυτικών, οπότε η ιδέα ενός ταξιδιού με σκάφος έγινε γρήγορα. Τον Φεβρουάριο του 2018 αποφάσισαν να κάνουν το βήμα και να πάνε σε μια περιπέτεια.

Το σκυλάκι τυχοδιώκτη

Ο Guylee έχει έναν σκύλο που ονομάζεται Shackleton. Είναι ένα Nova Scotia Duck Tolling Retriever, ράτσα ιθαγενή στον Καναδά. Έχει επιλεγεί εδώ και καιρό για κυνήγι πάπιας σε τοπικά ποτάμια. Το νερό και ο Άπω Βορράς, αυτός ο σκύλος το έχει στα γονίδιά του! Οι δύο άνδρες λοιπόν επέλεξαν να το εντάξουν στο ταξίδι τους. Αυτό ήταν, έγινε η ομάδα, έλειπε μόνο ένα καράβι…

Ναυαγοσωστική λέμβος Clansman #1

Το Clansman MV είναι κάποιο φέρι μποτ που λειτουργεί στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας. Είχε δύο σωσίβιες λέμβους μήκους 11 μέτρων, καθεμία από τις οποίες μπορούσε να μεταφέρει περίπου 100 άτομα. Το 2018, κατά τις εργασίες ανακαίνισης, αντικαταστάθηκαν από νέες λαστιχένιες λέμβους. Οι παλιές μπανιέρες βγήκαν στη συνέχεια σε δημοπρασία. Ο Guylee και ο David είδαν μια μεγάλη ευκαιρία και αγόρασαν αμέσως ένα από τα σκάφη για το ποσό των 7000 λιρών.

Ένα φιλικό προς το περιβάλλον, αξιόπιστο και πλήρως εξοπλισμένο σκάφος

Ως αρχιτέκτονες, και οι δύο άντρες ξοδεύουν πολύ χρόνο χτίζοντας πράγματα για τους άλλους. Αλλά αυτή τη φορά, αποφάσισαν να βάλουν τις δεξιότητές τους να λειτουργήσουν για το δικό τους όνειρο. Έτσι χρειάστηκαν ένα χρόνο για να ανακαινίσει το σκάφος. Η παλιά μπανιέρα μετατράπηκε στη συνέχεια σε υπέροχη πλωτή σοφίτα. Περιλαμβάνει μεγάλο σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο και δύο καμπίνες με τέσσερα κρεβάτια.

Το σκάφος είναι στιβαρό, αβύθιστο και πολύ ασφαλές: ένα πραγματικό μικρό θαλάσσιο καταφύγιο! Έχει επίσης μετονομαστεί σε “Stødig”, που σημαίνει ” ακλόνητος στα νορβηγικά. Επιπλέον, είναι εντελώς αυτάρκης σε ενέργεια. Ο κινητήρας λαδιού έχει αντικατασταθεί από ηλιακούς συλλέκτες που καθιστούν δυνατή την προώθηση του μηχανήματος. Στην οροφή έχουν τοποθετηθεί και μικρές ανεμογεννήτριες. Και για να καταλήξουμε στις ανησυχίες τους περιβαλλοντικάπρόσθεσαν τουαλέτες κομποστοποίησης.

Το μεγάλο ταξίδι

Ο Μάιος του 2019 σηματοδοτεί το τέλος των προετοιμασιών. Οι δύο άντρες έχουν τακτοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες, το σκυλάκι είναι έτοιμο και το σκάφος είναι λαμπερό. Η ώρα του να ζυγίσει άγκυρα έφτασε επιτέλους. Η αποστολή ξεκινά στο Newhaven της Αγγλίας.

Από τότε, η ομάδα σοκ έχει καλύψει περισσότερα από 8 πληρώνει και 5000 χλμ. Κατέβηκαν στη Γαλλία και μετά πέρασαν τις βελγικές, ολλανδικές, γερμανικές και δανικές ακτές. Η ανάβαση προς τον Μεγάλο Βορρά άρχισε τότε ανεβαίνοντας το θάλασσα της Νορβηγίας μέσα από τοπία που κόβουν την ανάσα. Τον Σεπτέμβριο, μετά από 124 ημέρες ταξιδιού, έφτασαν στο Tromsø, στην κορυφή της Σκανδιναβικής Χερσονήσου. Είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αρκτικής.

Μια πολύ κυνική περιπέτεια

ΕΝΑ μικρό τριχωτό κεφάλι προεξέχει από ένα φινιστρίνι… Είναι ο Schackleton που, με τα αυτιά στον άνεμο, εκμεταλλεύεται τον αέρα της θάλασσας και τη θέα που κόβει την ανάσα: μικρά χαμένα νησιά, υπέροχα φιόρδ, σέλας… Του αρέσει επίσης να λιάζεται στο μικρό κατάστρωμα του πίσω από το σκάφος. Μπόρεσε να συναντήσει πολύ περίεργους ανθρώπους εκεί: φάλαινες φυσητήρες, πουλιά και ψάρια όλων των ειδών.

Η διαδρομή θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες, αλλά κράτησε περισσότερους από 4 μήνες, γιατί οι δύο άνδρες είναι μεγάλοι λάτρεις του αθλητισμού και Ταξίδι. Πολλαπλασίασαν λοιπόν τις στάσεις και τις βόλτες με το ζώο. Για τον Shackleton, κάθε έξοδος είναι μια πραγματική περιπέτεια: αχαρτογράφητες εκτάσεις για να ανακαλύψετε, ένας νέος κόσμος αρωμάτων για να μυρίσετε και μακρινοί περίπατοι στη φύση για να απολαύσετε. Είναι επίσης μια ευκαιρία να κάνετε νέους φίλους: κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στον πάγο, το σκυλάκι, για παράδειγμα, συνάντησε ταράνδους που εκτιμούσε πολύ!

Η ασφαλής επιστροφή

Το ταξίδι τέθηκε σε αναμονή για κάποιο διάστημα λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, θα πρέπει να ξαναρχίσει σύντομα. Οι δύο άνδρες σκοπεύουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου. Και όταν έρθει η ώρα να επιστρέψουμε στον πολιτισμό, θα πουλήσουν το σκάφος και θα δωρίσουν τα κέρδη στον Δράση Ελπίδα Υγείας, μια ΜΚΟ με την οποία ο Guylee έχει συνεργαστεί πολλές φορές. Παρέχει υγειονομική περίθαλψη σε φτωχούς πληθυσμούς στην Αϊτή και την Ανατολική Αφρική (παιδιά, μητέρες, άτομα με αναπηρίες κ.λπ.). Αυτό το ταξίδι στην Αρκτική συγκεντρώνει επίσης κεφάλαια για να υποστηρίξει την καλή τους δουλειά.

Θα σας αρέσει επίσης:

Εδώ είναι η ιστορία της Γκόμπι, του μικρού σκυλιού που τρέχει μαραθώνιους!

Ανακαλύψτε ένα παραθεριστικό χωριό αφιερωμένο στα σκυλιά!

Είναι κωφός, ο σκύλος του επίσης: είναι μια ομάδα σοκ που επικοινωνεί στη νοηματική

Οι τρόφιμοι και τα σκυλιά αποκαθιστούν ο ένας τον άλλον