Είναι δυνατόν να διδάξετε τον σκύλο σας να μην τραβάει με λουρί κατά της έλξης;

Για την εκπαίδευση του σκυλιού, είστε μάλλον ομάδα γιακά ή λουρί ? Στην πραγματικότητα, δεν έχει σημασία, καθώς το πρόβλημα δεν είναι το ίδιο το εργαλείο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται. Λάθος λοιπόν αυτοί που σου λένε να απαγορεύσεις πάση θυσία αυτή ή την άλλη λύση! Πάνω από όλα, μάθετε να ακούτε τον εαυτό σας και ειδικά τον σκύλο σας. Και αν χρειαστεί, ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό εκπαίδευσης σκύλων για να μάθετε πώς να περπατάτε.

Τι είναι η ζώνη ανακούφισης καταπόνησης;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ένα λουρί που υποτίθεται ότι εμποδίζει το σκυλί σας να τραβήξει το λουρί. Σε αντίθεση με τις «κλασικές» ιμάντες στις οποίες βρίσκεται το εξάρτημα στο πίσω μέρος, η ζώνη κατά της έλξης έχει την ιδιαιτερότητα να έχει μια γραβάτα στο στήθος. Αυτή η στρατηγική θέση είναι που θα εμποδίσει και θα κάνει την έλξη άβολη για τον σκύλο, περιορίζοντας έτσι τη δύναμή του. Προσοχή, δεν αρκεί να φοράτε τέτοιου είδους λουριά για να έχετε ένα σκυλί που περπατάει! Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο ως μέρος της εκμάθησης να περπατάς με λουρί όπου ο στόχος είναι να διδάξουμε στον σκύλο ότι μόνο με χαλαρό λουρί μπορεί να προχωρήσει.

σκύλος μαλινουά με λουρί
Credits: Sansargo / iStock

Πώς να επιλέξετε ένα λουρί για εκπαίδευση;

Η επιλογή του σωστού λουριού για τον σκύλο σας είναι απαραίτητη για την επιτυχή μάθηση. Για να γίνει αυτό, ο κύριος στόχος είναι να επιλέξετε ένα λουρί προσαρμοσμένο στη μορφολογία του σκύλου σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε σωστά στο ζώο χρησιμοποιώντας τους ιμάντες. Αυτά πρέπει να ρυθμιστούν τέλεια για να διασφαλιστεί καλή υποστήριξη και μην πονάς ο σκύλος σου. Για να σας βοηθήσουμε, θα βρείτε μια επιλογή από τα καλύτερα λουριά για σκύλους ici.

Πώς να μάθετε να περπατάτε με λουρί με αντι-έλκουσα ζώνη;

Όπως διευκρινίζεται στην εισαγωγή, δεν είναι το εργαλείο που κάνει την επιτυχία μιας μαθητείας, αλλά τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε. Η ζώνη κατά της έλξης θα σας διευκολύνει να μάθετε να περπατάτε με λουρί, αλλά μπορείτε να το κάνετε με άλλο είδος λουρί ή γιακά!

Ξεκινήστε να μαθαίνετε να περπατάτε με λουρί σε ένα ήσυχο μέρος χωρίς περισπασμούς. Ο στόχος της συνεδρίας θα είναι να διδάξετε στον σκύλο σας ότι δεν θα μπορέσει να πάρει αυτό που θέλει τραβώντας το λουρί. Αλλά αντίθετα, είναι με ένα χαλαρό λουρί που μπορεί να προχωρήσει αθόρυβα και να πάει όπου θέλει. Για να το κάνετε αυτό, μόλις ο σκύλος σας αρχίσει να τραβάει το λουρί, σταματήστε και φέρτε το πίσω προς το μέρος σας. Στη συνέχεια ξεκινήστε ξανά το περπάτημα και επαναλάβετε την επέμβαση. Μόλις ο σκύλος σας κάνει μερικά βήματα στο ύψος σας χωρίς να τραβάει, επιβραβεύστε τον! Η φωνή, τα χάδια και μερικές λιχουδιές θα κάνουν το κόλπο. Δεν χρειάζεται να αφιερώνετε ώρες εκεί, μεταξύ 10 και 20 λεπτών μάθησης την ημέρα θα είναι αρκετά για να έχετε αποτελέσματα σε λίγες εβδομάδες.

Γιατί ο σκύλος μου σκουπίζει τα πόδια του αφού αφοδεύσει;

Ο κινέζικος λοφιοφόρος σκύλος ψηφίστηκε ως «ο πιο άσχημος σκύλος του κόσμου»