Είναι καλή η σπιρουλίνα και για τον σκύλο σας;

Εδώ και αρκετά χρόνια ακούμε για τα πολλά οφέλη της σπιρουλίνας, τα οποία δεν αποδεικνύονται πλέον. Τι γίνεται όμως με τον σκύλο σου; Εάν αυτή η υπερτροφή ήταν επίσης ευεργετική για τον σκύλο σας, θα ήταν υπέροχο, σωστά; Λοιπόν, αυτό θα δούμε στο υπόλοιπο αυτού του άρθρου!

Υπενθύμιση: τι είναι η σπιρουλίνα;

Εάν έχετε προσγειωθεί εκεί, είναι πολύ σίγουρο ότι η σπιρουλίνα δεν σας είναι εντελώς άγνωστη. Παρόλα αυτά, μια μικρή υπενθύμιση είναι πάντα ευπρόσδεκτη για να είστε σίγουροι ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα! Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροφύκι γνωστό για το γαλαζοπράσινο χρώμα του και το οποίο είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες. Πράγματι, θα αποτελείται από περίπου 60% με υψηλή αναλογία βασικών αμινοξέων. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό, γιατί περιέχει και η σπιρουλίνα σίδηρος, βιταμίνες A, D, E, B και K, ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και β-καροτένια, μόνο αυτό ! Αναγνωρισμένο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την προώθηση της ανασύστασης της μυϊκής μάζας, είναι ένα συμπύκνωμα καλών πραγμάτων που του έχουν κερδίσει το όνομά του ως σούπερ τροφή.

Σπιρουλίνα για τον σκύλο μου, καλή ή κακή ιδέα;

Πολύ καλή ιδέα ! Πράγματι, η σπιρουλίνα είναι απολύτως κατάλληλη για χρήση σε σκύλους. Θα τον φέρει ακριβώς τα ίδια οφέλη από εκείνα που έχουν ήδη αναγνωριστεί στους ανθρώπους, και συγκεκριμένα:

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Βοηθά στη διατήρηση της φόρμας και στην καταπολέμηση της κούρασης
  • Πλούσιο σε σίδηρο, αμινοξέα, βήτα-καροτίνη και αντιοξειδωτικά
  • Βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής
  • Βελτιώνει την αντοχή και την αντοχή
  • Βοηθά στον έλεγχο του βάρους και βοηθά στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων σακχάρου στο αίμα
  • Προωθεί τη μυϊκή μάζα

Έτσι, η σπιρουλίνα μπορεί να είναι τέλεια κατάλληλη για αθλητικά σκυλιά που χρειάζονται συγκεκριμένες διατροφικές προσλήψεις, μεγαλύτερα σκυλιάαυτοί σκυλιά που αναρρώνουν ή πάσχει από χρόνια ασθένεια.

Πόση σπιρουλίνα πρέπει να δώσετε στον σκύλο σας;

σπιρουλίνα
© jirkaejc – iStock

Αρχικά, να ξέρετε ότι η επιλογή της σπιρουλίνας που πρόκειται να κάνετε είναι πολύ σημαντική. Προτιμήστε λοιπόν προϊόντα που δεν έχουν αρ δεν υποβλήθηκε σε θερμική επεξεργασία κατά την κατασκευή τους και χωρίς πρόσθετα. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να χορηγήσετε ένα άχρηστο συμπλήρωμα στον σκύλο σας, επειδή στερείται όλων των θρεπτικών του συστατικών. Ελέγξτε επίσης συμμόρφωση και ιχνηλασιμότητα της σπιρουλίνας ! Όσο για τον τρόπο χορήγησής του, είναι στο χέρι σας να το δείτε ανάλογα με τον σκύλο σας. Η σπιρουλίνα υπάρχει με τη μορφή δισκίων, σκόνης, νιφάδων ή καψουλών.

Όσο για τη δοσολογία, είναι καλύτερο να μην υπερβαίνετε τα 50 mg σπιρουλίνας ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα. Για παράδειγμα, ένας σκύλος 10 κιλών δεν πρέπει να υπερβαίνει την ημερήσια δόση των 500 mg. Μια πορεία του 21 μέρες συνιστάται μέγ.

Ζητάτε πάντα τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας

Προσοχή, σε ορισμένες περιπτώσεις η λήψη σπιρουλίνας μπορεί να μην συνιστάται! Είναι γι’ αυτό το λόγο που είναι απαραίτητο να πάντα ζητήστε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας πριν χορηγήσετε οτιδήποτε στον σκύλο σας. Η σπιρουλίνα είναι ένα φυσικό προϊόν, ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι κατάλληλη για όλους τους σκύλους. Ειδικά δεδομένου ότι εάν το κατοικίδιό σας είναι ήδη υπό φαρμακευτική αγωγή, η σπιρουλίνα μπορεί να προκαλέσει παρεμβολές.

Πώς να εκπαιδεύσετε έναν κωφό σκύλο;

Η απίστευτη ιστορία του Μπίλι, ενός λαγωνικού που κουτσαίνοντας σαν τον αφέντη του