Εξασκηθείτε στο σκυλί με τον σκύλο σας

Η οδήγηση είναι μια πειθαρχία από μόνη της στην οποία ο σκύλος τραβά ένα έλκηθρο ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που μπορεί να ρυμουλκηθεί. Αυτή η πειθαρχία καθιστά δυνατή ιδιαίτερα την ανάδειξη των ιδιαίτερων ιδιοτήτων των σκύλων με μεγάλη δομή. Πράγματι, λόγω του μεγέθους τους, συχνά παραμερίζονται σε πιο «κλασικούς» κυνικούς κλάδους, όπως η ευκινησία. Η οδήγηση μπορεί να εξασκηθεί τόσο για διασκέδαση όσο και για ανταγωνισμό.

Μπορεί ο σκύλος σας να εξασκηθεί στο κοτσαδόρο;

Ο Χάσκι χρησιμοποιήθηκε για να ρυμουλκήσει ένα έλκηθρο
Credits: Tatiana Terekhina / iStock

Για να μπορέσει ο σκύλος σας να εξασκηθεί στο κοτσαδόρο, πρέπει να πληροί ορισμένα φυσικά κριτήρια. Το πρώτο είναι το μέγεθός του, γιατί πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 50 εκατοστά στο ακρώμιο. Το δεύτερο σημείο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η ανάπτυξη του σκύλου σας. Εάν το κατοικίδιό σας χρειάζεται ακόμα να μεγαλώσει, Συνιστάται ιδιαίτερα να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του, γιατί η ρυμούλκηση περισσότερο ή λιγότερο βαρέων φορτίων δεν θα είναι πολύ καλή για την πλάτη σας. Ο σκύλος σας πρέπει επίσης επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας για να ελέγξετε ότι όλα είναι καλά και ότι δεν υπάρχουν αντένδειξη να ασκήσει αυτή την πειθαρχία. Εάν το σκυλάκι σας πληροί όλα αυτά τα κριτήρια, τότε είναι στο σωστό δρόμο.

Τα σκυλιά έλκηθρου πρέπει επίσης να είναι εξαιρετικά μορφωμένα, καθώς θα πρέπει κυρίως να ανταποκρίνονται στις εντολές που δίνονται φωνητικά. Πρέπει επίσης να είναι αρκετά πειθαρχημένοι για να ακολουθήστε το μονοπάτι et να μην ενοχλούνται από αυτό που τους περιβάλλει. Πρέπει επίσης να είναι αυτόνομα για να μπορούν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στην πορεία. Τέλος, το σκυλάκι σας θα πρέπει να είναι αρκετά σκληρό… αλλά όλα αυτά θέλουν δουλειά!

Τι εξοπλισμός χρειάζεται για την εξάσκηση του κυνόδοντα κοτσαδόρου;

Σκύλος που ρυμουλκεί ένα ATV
Credits: TRAVELARIUM / iStock

Για να ξεκινήσετε τη σύζευξη, είναι απαραίτητο να αποκτήσετε μιας ζώνης έλξης. Το τελευταίο πρέπει να είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στη μορφολογία του σκύλου σας για να μην τον τραυματίσετε όταν πρέπει να τραβάει μεγάλα φορτία. Τότε θα χρειαστείτε μια παύλα. Χρησιμοποιείται επίσης στο canicross, είναι ένα λουρί που ενσωματώνει ένα λάστιχο που απορροφά τους κραδασμούς με υψηλή σκληρότητα. Μειώνει τα χτυπήματα και απορροφά τους διάφορους κραδασμούς σε προστατέψτε την πλάτη του σκύλου σας.

Από την άλλη πλευρά, όταν σκεφτόμαστε το κοτσαδόρο, τείνουμε να φανταζόμαστε σκύλους να τραβούν ένα έλκηθρο στο χιόνι, αλλά το κοτσαδόρο ασκείται σε διαφορετικά εδάφη. Επομένως, ο σκύλος σας θα μπορεί να ρυμουλκεί διαφορετικά μηχανήματα. Για να ξεκινήσετε, μπορείτε εκπαιδεύστε το με ένα ποδήλατο ή ένα canivtt. Στη συνέχεια, αν θέλετε να επενδύσετε, μπορείτε να αγοράσετε ένα ελαφρύ καρτ αν έχετε μόνο έναν σκύλο. Υπάρχουν και πιο βαριά καρτ. Θα σας επιτρέψουν να εργαστείτε με τρία έως έξι σκυλιά. Το quad και το έλκηθρο θα είναι πιο κατάλληλα για ομάδες τουλάχιστον 6 ζώων.

Πώς να εξασκηθείτε στο κοτσαδόρο;

Σκύλος που ρυμουλκεί τον κύριό του ενώ τρέχει
Credits: TRAVELARIUM / iStock

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι καλύτερα να αποφύγετε να αξιοποιήσετε έναν νεαρό σκύλο που δεν έχει τελειώσει την ανάπτυξη. Ωστόσο, μπορείτε να αρχίσετε να τον εξοικειώνετε με τον εξοπλισμό του χωρίς κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια περιπάτου για παράδειγμα. Πρώτον, σας συμβουλεύουμε να πρακτική με έναν ειδικό για να μάθετε τις σωστές χειρονομίες για να χειριστείτε ένα κοτσαδόρο και για την ασφάλεια του σκύλου σας. Επειτα, κάντε σύντομους περιπάτους και στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά τη διάρκεια. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι αρκετά τακτική για να αναπτύξετε τους μύες και τη δύναμη του σκύλου σας.

Πόση ώρα κοιμάται ένας σκύλος;

Πώς να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε τα κρυοπαγήματα σε σκύλους;