εχεις ακουσει ποτε για ισοθεραπεια?

Ο σκύλος σας υποφέρει τακτικά από πέτρες ή έχει μια χρόνια λοίμωξη που ακόμη και τα αντιβιοτικά δεν μπορούν να καταπολεμήσουν; Έχετε ακούσει ποτέ για ισοθεραπεία; Αυτό το επιστημονικό φάρμακο, αρκετά παρόμοιο με την ομοιοπαθητική, είναι ακόμα ελάχιστα γνωστό. Μπορεί ωστόσο να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε ορισμένες καταστάσεις που αφορούν την υγεία των σκυλιών μας και των τετράποδων φίλων μας γενικότερα.

Τι είναι η Ισοθεραπεία;

Η ισοθεραπεία συνίσταται στην παρασκευή διαλυμάτων βασίζονται σε βιολογικά προϊόντα. Πράγματι, μια ισοθεραπευτική θεραπεία μπορεί να γίνει από αίμα, ούρα, υπολογισμούς, πύον, αλλά και από μολυσματικά υλικά όπως τα μικρόβια, και αυτό κατά κάποιο τρόπο πολύ αραιωμένο. Για ποιο λόγο ? Ο στόχος αυτής της μεθόδου είναι να κάνει τον σκύλο σας να απορροφήσει, σε πολύ μικρές δόσεις, την ίδια την ουσία που έφερε την ασθένεια! Για να το θέσω απλά, μάλλον γνωρίζετε την έκφραση «Θεραπεύστε το κακό με κακό» ? Λοιπόν, η Ισοθεραπεία λειτουργεί ακριβώς έτσι.

Η θεραπεία ισοθεραπείας έρχεται με τη μορφή μικρούς κόκκους όπως η ομοιοπαθητική. Αυτά περιέχουν προφανώς μια πολύ μικρή ποσότητα από τις εκκρίσεις του σκύλου σας.

ισοθεραπευτική θεραπεία σκύλου
© eririca – iStock

Πώς μπορεί αυτό το φάρμακο να βοηθήσει τον σκύλο μου;

Τα αποτελέσματα μιας ισοθεραπευτικής θεραπείας είναι αρκετά εντυπωσιακό όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση υποτροπιάζοντων, αλλά και ανθεκτικών σε κάθε είδους αντιβιοτικά! Για παράδειγμα, εάν ο σκύλος σας πάσχει από χρόνια ουρολοίμωξη για αρκετούς μήνες, αυτό το είδος θεραπείας μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρον. Στην πραγματικότητα, στην κτηνιατρική, η ισοθεραπεία μπορεί να έχει ένα τεράστιο πεδίο εφαρμογής που κυμαίνεται από αποστήματα έως λοιμώξεις, μέσω λίθων ή διάρροιας. Με λίγα λόγια, όλα είναι πιθανά. Φυσικά, η ισοθεραπεία δεν χρησιμοποιείται σε περίπτωση παροδικής διάρροιας, αλλά μπορεί να εξεταστεί όταν η νόσος είναι χρόνια και αρχίζει να εγκαθίσταται.

Πώς μπορώ να χορηγήσω μια ισοθεραπευτική θεραπεία στον σκύλο μου;

Πρώτα απ ‘όλα, να γνωρίζετε ότι η συνταγή αυτού του φαρμάκου πρέπει επιτακτικά γίνεται με ευθύνη επαγγελματία. Πράγματι, η ισοθεραπεία απαιτεί πρώτα εξειδικευμένο κτηνίατρο στον τομέα αυτό να κάνει τη διάγνωση και τη συνταγή, αλλά και βακτηριολογικό εργαστήριο να πραγματοποιήσει μια αυστηρή προετοιμασία της θεραπείας. Μην διασκεδάζετε λοιπόν δημιουργώντας μόνοι σας την περιποίηση του κατοικίδιου σας παίζοντας τον μικρό χημικό! Αν και δεν έχει αντενδείξεις, η ισοθεραπεία έχει αυστηρή δοσολογία. Αυτός είναι ο λόγος που δεν επιτρέπεται η φαντασίωση.

Λάβετε υπόψη ότι η θεραπεία γενικά θα λάβει χώρα με αυτόν τον τρόπο και μπορεί να επαναληφθεί μία ή δύο φορές:

  • 3 pellets την ημέρα σε 5 CH για μια εβδομάδα
  • 3 pellets την ημέρα σε 7 CH την επόμενη εβδομάδα
  • 3 pellets την ημέρα σε 9 CH την επόμενη εβδομάδα
  • 3 pellets την ημέρα σε 12 CH την επόμενη εβδομάδα
  • 3 pellets την ημέρα σε 15 CH την επόμενη εβδομάδα
  • 3 pellets την ημέρα σε 30 CH την επόμενη εβδομάδα

Φυσικά, ισοθεραπεία δεν είναι μια θαυματουργή μέθοδος που θα γιατρέψει το ζώο σας σε κάθε περίπτωση. Ωστόσο, αφού ακούσετε τις συμβουλές και τις συμβουλές του κτηνιάτρου σας, δεν θα έχετε τίποτα να χάσετε προσπαθώντας αν συμφωνήσει. Αυτή είναι μια πραγματικά αποτελεσματική και δοκιμασμένη μέθοδος!

Είναι δυνατόν να εκπαιδεύσετε έναν σκύλο σε οποιαδήποτε ηλικία;

15 αποσπάσματα που μας δείχνουν ότι τα σκυλιά είναι όντα της αγάπης