Η σημασία του κατάλληλου καθαρισμού του μπολ του σκύλου σας

Δεν θα σου περνούσε από το μυαλό να φας από ένα βρώμικο πιάτο; Λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος να μην είναι το ίδιο για το σκυλάκι σας! Πράγματι, μερικές φορές τείνουμε να ρίχνουμε μηχανικά τη κροκέτα απευθείας στο μπολ που είναι τοποθετημένο στο έδαφος χωρίς να αφιερώνουμε χρόνο για να το καθαρίσουμε μόλις ο σκύλος τελειώσει το φαγητό. Το πρόβλημα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο συσσωρεύονται βακτήρια και μπορεί κατά μείζονα λόγο να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία του ζώου σας. Μάθετε πώς να καθαρίζετε αποτελεσματικά το μπολ του σκύλου σας και πόσο συχνά.

Καθημερινός καθαρισμός

νεροχύτης πιάτων
© DragonImages – iStock

Ναι, καλά διαβάσατε, το πλύσιμο των μπολ του σκύλου σας πρέπει κανονικά να γίνεται κάθε μέρα! Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε με αφαιρέστε το μεγαλύτερο μέρος με κρύο νερό. Αυτό είναι σημαντικό γιατί το ζεστό νερό μπορεί να μαγειρέψει τις πρωτεΐνες που στη συνέχεια θα σχηματίσουν ένα βιοφίλμ θρεπτικών συστατικών. Ωστόσο, το τελευταίο είναι πολύ δημοφιλές με τα βακτήρια που θέλουμε να εξαλείψουμε. Αφού ξεπλύνετε με κρύο νερό για πρώτη φορά, μπορείτε να συνεχίσετε πλύσιμο σε ζεστό νερό χρησιμοποιώντας το υγρό πιάτων σας, όπως θα κάνατε με τα δικά σας πιάτα. Η υψηλή θερμοκρασία θα διευκολύνει την εξάλειψη των μικροβίων που υπάρχουν στην επιφάνεια του μπολ. Στη συνέχεια, μπορείτε να αφήσετε τα μπολ να στεγνώσουν στον αέρα μέχρι την επόμενη χρήση τους την επόμενη μέρα ή να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή πετσέτα τσαγιού. Το μπολ με νερό πρέπει επίσης να πλένεται καθημερινά!

Μια εβδομαδιαία απολύμανση

Εκτός από το να πλένετε καθημερινά τα μπολ του σκύλου σας, θα χρειαστεί να κάνετε λίγο πιο ενδελεχή απολύμανση μία φορά την εβδομάδα. Το ιδανικό είναι να προτιμήστε φυσικά απολυμαντικά όπως λευκό ξύδι ή μαγειρική σόδα. Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στην επιφάνεια του μπολ και μουλιάστε τα πάντα σε ζεστό νερό. Το ίδιο με το λευκό ξύδι: τοποθετήστε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι, στη συνέχεια γεμίστε με ζεστό νερό και αφήστε να δράσει. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μπολ με άφθονο νερό. για να αφαιρέσετε προσεκτικά όλο το προϊόν.

Ποιο μπολ προτιμάτε;

σκύλος που κρατά ένα μπολ από ανοξείδωτο χάλυβα στο στόμα του
© Chalabala – iStock

Όσον αφορά τη συντήρηση, σημαντικό είναι και το μοντέλο του μπολ. Στην πραγματικότητα, όσο πιο λείο το μπολ σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να διατηρηθεί και τόσο λιγότερο θα συγκρατήσει τα βακτήρια. Όσο για το υλικό, αποφύγετε το πλαστικό, γιατί η παραμικρή γρατσουνιά θα γίνει πραγματική φωλιά βακτηρίων. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε ένα απλό μπολ ανοξείδωτο ή κεραμικό. Επιπλέον, τα μπολ κατά του λαίμαργου είναι σαφώς τα πιο περίπλοκα μπολ για συντήρηση. Φροντίστε λοιπόν να τα καθαρίσετε καλά σε κάθε γωνιά για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα μικρόβια.

Γιατί ο σκύλος μου χαμογελάει;

Γιατί ο σκύλος μου σκουπίζει τα πόδια του αφού αφοδεύσει;