Καλή ή κακή ιδέα;

Ο σκύλος σας μισεί τη μοναξιά; Μόλις βγεις από το σπίτι σου κλαίει, γαβγίζει, καταστρέφεται, ανακουφίζεται κ.λπ. ? Έχει αρχίσει να γίνεται τόσο προβληματικό που σκέφτεστε να πάρετε ένα κλουβί; Αυτό είναι καλό, αυτό το άρθρο θα σας επιτρέψει να δείτε πιο καθαρά σχετικά με αυτό το θέμα και να βρείτε τις σωστές λύσεις για την ευημερία του σκύλου σας και για εσάς.

Προσδιορίστε την αιτία του προβλήματος και επεξεργαστείτε το!

σκύλος μπουλντόγκ στο κλουβί του
© Ignacio Ruiz Casanellas – iStock

Μετά βίας χτύπησες την πόρτα που ουρλιάζει ο σκύλος σου ή αρχίζει να καταστρέφει τα πάντα μέσα στο σπίτι; Να ξέρετε ότι σε αυτή την περίπτωση, το κλουβί δεν θα είναι σε καμία περίπτωση λύση. Οπότε ναι, ο σκύλος σας θα είναι κλειδωμένος και επομένως δεν θα μπορεί πλέον να βλάψει τίποτα. Μόνο που ένας «καταστροφικός σκύλος» δεν δρα από εκδίκηση. Υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν έναν σκύλο να υιοθετήσει αυτό το είδος συμπεριφοράς. Ο χωρισμός μαζί σας μπορεί να τον φέρει σε τόσο πιεσμένη συναισθηματική κατάσταση που η καταστροφή είναι ο μόνος τρόπος για να το εκφράσει. Και αν δεν έχει πλέον την ευκαιρία να εκφράσει το άγχος του μέσω της καταστροφής, ο σκύλος σας μπορεί να βρει μια άλλη λύση όπως ο αυτοτραυματισμός. Μπορεί επίσης να σχετίζεται με το γεγονός ότι ο σκύλος σας δεν μπορεί να διαχειριστεί την απογοήτευσή του.

Σε κάθε περίπτωση, αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν είναι φυσιολογική και θα πρέπει να βρούμε την αιτία. Επειτα, ο σκύλος σας μπορεί να χρειαστεί να κάνει μια προσαρμοσμένη δουλειά για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα μια για πάντα. Για αυτό, συνιστάται ανεπιφύλακτα να λάβετε βοήθεια ένας κυνικός συμπεριφοριστής ή ένας κτηνίατρος συμπεριφοράς. Μόλις λυθεί το πρόβλημα, ο σκύλος σας θα νιώσει καλύτερα και φυσικά και εσείς!

Σε αυτή την ιστορία: τι γίνεται με το κλουβί;

κουτάβι που κοιμάται στο κλουβί του
© CBCK Christine – iStock

Το κλουβί είναι απαραίτητο αξεσουάρ για κάποιους και όργανο βασανιστηρίων για άλλους, αλλά τι είναι πραγματικά;

Εάν η εργασία θετικής εξοικείωσης γίνεται ανάντη, μην ανησυχείτε, το κλουβί δεν θα είναι αντικείμενο βασανιστηρίων με κανέναν τρόπο. Αντίθετα, θα μειώσει τον διαθέσιμο χώρο και επομένως, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα ασφαλίσει τον σκύλο. Ωστόσο, το κλουβί δεν πρέπει ποτέ να είναι τιμωρία για το σκυλάκι σας! Πράγματι, σε αυτήν την περίπτωση, όλες οι προσπάθειές σας να τον κάνετε να εκτιμήσει αυτό το μέρος θα καταστρεφόταν. Επίσης επιλέξτε ένα κλουβί επαρκούς μεγέθους : ο σκύλος σας πρέπει να μπορεί να στέκεται όρθιος, να κινείται και να γυρίζει μέσα του καθώς και να ξαπλώνει άνετα. Για να είναι καλά το ζώο σου, τοποθετήστε ένα μαλακό μαξιλάρι (ή κλείνει ανάλογα με τις προτιμήσεις του). Τελικά, μην ξεχάσετε να το γεμίσετε με παιχνίδια όλων των ειδών! Κανονικά με αυτό θα πρέπει να είστε καλά εξοπλισμένοι για να κάνετε αυτό το κλουβί πιο ευχάριστο.

Πώς να συνηθίσετε θετικά τον σκύλο σας στο κλουβί;

Στην ιδανική περίπτωση, το κλουβί θα πρέπει να γίνει το σημείο αναφοράς του σκύλου σας ώστε να αισθάνεται καλά εκεί. Γι ‘αυτό, αφήνετε πάντα την πόρτα του κλουβιού ανοιχτή για να πάει εκεί όποτε θέλει.

κουτάβι που τρώει μια λιχουδιά μέσα από την πύλη του κλουβιού του
© Sharon Mendonca – iStock

1- Κάντε το ένα ωραίο μέρος

Μπορείτε να παρασύρετε τον σκύλο σας στο κλουβί με λιχουδιές ή παιχνίδια. Δώστε του συγχαρητήρια όταν φτάσει εκεί! Μπορείτε επίσης να οργανώσετε συνεδρίες scratching σε εσωτερικούς χώρους. Κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου βήματος, μην προσπαθήσετε να κλείσετε την πόρτα. Ο σκύλος σας χρειάζεται απλώς να αφομοιώσει το γεγονός ότι όταν βρίσκεται στο κλουβί του, συμβαίνουν ευχάριστα πράγματα. Σιγά σιγά θα μπορέσεις να τον ρωτήσεις «στη θέση σου» ώστε να αφομοιώσει την ένδειξη και να πάει μόνος του στο κλουβί. Αν πάει εκεί χωρίς να του ζητήσεις να ξεκουραστεί, για παράδειγμα, έχεις κερδίσει τα πάντα!

2- Ξεκινήστε να κλείνετε την πόρτα του κλουβιού

Μόλις ο σκύλος σας φαίνεται άνετος και ήρεμος στο κλουβί του, μπορείτε να αρχίσετε να κλείνετε την πόρτα. Ζητήστε του να πάει στο κλουβί του. Κλείστε την πόρτα και μείνε δίπλα του επαινώντας τον και δίνοντάς του μερικές λιχουδιές από την πόρτα για λίγα λεπτά μόνο. Ανοίξτε ξανά και επαναλάβετε την άσκηση αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο στόχος εδώ είναι πάντα να τον συνηθίσουμε θετικά να είναι και να μένει στο κλουβί του.

3- Αυξήστε σταδιακά τον χρόνο παραμονής στο κλουβί

Το τελευταίο βήμα είναι να αφήσετε τον σκύλο σας περισσότερο στο κλουβί. Για να το κάνετε αυτό, μόλις κλείσει η πόρτα, δώστε στον σκύλο σας κάτι να τον απασχολήσει (ένα παιχνίδι ή ένα κόκαλο για να ροκανίσει). Εν τω μεταξύ, γλιστρήστε σε άλλο δωμάτιο για αρκετά λεπτά. Εάν ο σκύλος σας κλαίει, προσπαθήστε να μην επιστρέψετε αμέσως. Αν όλα πάνε καλά, αυξήστε σταδιακά τον χρόνο που περνάτε στο κλουβί χωρίς εσάς. Αν παρά τα πάντα ο σκύλος σας πανικοβάλλεται και δεν φαίνεται να μπορεί να αντέξει την απουσία σας, σημαίνει ότι πρέπει να γίνει μια πραγματική δουλειά συναισθηματικής αποστασιοποίησης πριν τον αφήσει μόνο του.

Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να το κάνετε μην υπερβείτε τις 3 ώρες του χρόνου παραμονής στο κλουβί. Θυμηθείτε επίσης να βγάλετε βόλτα τον σκύλο σας για λίγο πριν του ζητήσετε να μπει μέσα. Αυτό θα του επιτρέψει να χαλαρώσει και να ασκηθεί. Τότε θα είναι πιο πρόθυμος να πάει και να ξεκουραστεί για πολλή ώρα στο κλουβί του.

Διαφορές μεταξύ σκύλου και γάτας

πώς να περιποιηθείτε τον σκύλο σας με μανιτάρια;