Μερικές συμβουλές για την εκπαίδευση του κουταβιού σας στο γιογιό

Όταν καλωσορίζεις ένα νέο τετράποδο μέλος στην οικογένεια, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διαχειριστείς: εκπαίδευση, τακτικές βόλτες, συνεδρίες χαϊδεμάτων, χρόνο παιχνιδιού, κοινωνικοποίηση, αλλά και πάνω από όλα καθαριότητα. Πράγματι, ένα κουτάβι που δεν ξέρει ακόμα πώς να δώσει το πόδι, δεν είναι πολύ σοβαρό, από την άλλη, αν κάνει τσίσα παντού, μπορεί να είναι αρκετά περιοριστικό… ορίστε μερικές συμβουλές για να βάλετε στη θέση του για το πηγάδι σας – να είναι, αλλά και δικό του!

Προβλέψτε πιθανά ατυχήματα

Σκύλος που κατούρησε σε ένα στρώμα
Πιστώσεις: lolostock / iStock

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε το μικρό σας κουτάβι να τρένο γιογιό είναι να προβλέψετε την επιθυμία του να κάνει την επιχείρησή του. Για αυτό, θα είναι απαραίτητο να δώσουν προσοχή στη συμπεριφορά του. Έτσι, θα καταλάβετε γρήγορα ότι όταν αρχίζει να τριγυρνά σε κύκλους ή να μυρίζει τις γωνίες των τοίχων, σημαίνει ότι πρέπει να βγείτε έξω! Γενικά, οι φορές που το κουτάβι θα θέλει περισσότερο να ανακουφιστεί είναι αφού φάει το μπολ του, μετά από μια συνεδρία παιχνιδιού και μετά τον υπνάκο του. Έτσι μπορείτε ήδη να προγραμματίσετε να το βγάζετε πάντα μετά από όλα αυτά τα γεγονότα.

Μην μαλώνετε το κουτάβι σας

Κουτάβι που κατούρησε στο χαλί
Credits: alexsokolov/iStock

Οι σκύλοι, όπως και τα περισσότερα ζώα, ζουν μέσα αυτη τη ΣΤΙΓΜΗ. Είναι λοιπόν απολύτως άχρηστο να τον μαλώνετε όταν ανακαλύπτετε ανοησίες μέσα στο σπίτι, γιατί ο σκύλος σας δεν θα καταλάβει για τι τον κατηγορείτε. Ακόμη χειρότερα, κινδυνεύει να δημιουργήσει περιττό άγχος. Με τον ίδιο τρόπο, αποφύγετε να κολλήσετε τη μύτη σας στα ούρα ή στα κόπρανα του για να καταλάβει ότι δεν είναι καλό. Όχι μόνο ο σκύλος σας δεν θα καταλάβει και θα αγχωθεί, αλλά το μόνο που θα πάρετε τελικά από αυτόν είναι ότι τρώει τα περιττώματά του για να σβήσει κάθε ίχνος την επόμενη φορά για να σας εμποδίσει να αναπαράγετε τη σκηνή. Ακόμα κι αν δεν είναι προφανές, η στάση που πρέπει να υιοθετήσετε σε αυτό το είδος κατάστασης είναι απλώς να την αφήσετε να κυλήσει.

Μην καθαρίζετε τα περιττώματα του κουταβιού σας μπροστά του

Μικρό κουτάβι ξαπλωμένο στο ξύλινο πάτωμα
Credits : Maria-Fisenko / iStock

Στην προηγούμενη παράγραφο, σας συνιστούσαμε να μην επιπλήξετε τον σκύλο σας και να συμπεριφέρεστε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Ναι, αλλά επίσης να είστε βέβαιος μην του καθαρίζεις τις βλακείες μπροστά του! Πράγματι, μπορεί να το λάβει αυτό ως πρόσκληση για να παίξει από την πλευρά σας και θα αρχίσει με χαρά να συνεχίσει να παίζει μαζί σας. Προσέξτε επίσης να μην καθαρίσετε με λευκαντικό, γιατί σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύει κανείς, αυτό το προϊόν προσελκύει τα ζώα. Η μυρωδιά μπορεί επομένως να ενθαρρύνει το κουτάβι σας να ανακουφιστεί στο ίδιο μέρος.

Επιβραβεύστε το σκυλί σας για τα κακά του έξω

σκύλος που αυξάνει το πόδι στο δέντρο
Πιστώσεις: ThamKC / iStock

Αν δείτε το κουτάβι σας να αφοδεύει σε εσωτερικό χώρο, ενεργήστε αμέσως. Πες του ένα “όχι!” κλείνει και βγάλτε τον έξω (προφανώς, αυτό μπορεί να είναι πιο περίπλοκο αν μένετε στον δέκατο όροφο ενός κτιρίου). Αν ποτέ τελειώσει να τα φτιάχνει έξω, να τον συγχαρώ γρήγορα! Φυσικά, μην τον ενοχλείτε στη μέση της δράσης, γιατί αυτό μπορεί να τον κόψει απότομα. Περίμενε λοιπόν να τελειώσει πριν τον λούσεις με αγκαλιές και «αυτός είναι ο σκύλος μου!». “. Πάνω απ’ όλα, μην φοβάστε τη γελοιοποίηση, θα δείτε ότι το να τον συγχαρείτε μετά από λίγο έξω θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να τον μαλώσετε όταν βρείτε ένα μέσα στο σπίτι.

Θα πρέπει να είστε υπομονετικοί !

Η υπομονή είναι η λέξη-κλειδί όταν πρόκειται για την εκπαίδευση ενός σκύλου και ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για την εκπαίδευση στην τουαλέτα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το κουτάβι σας μπορεί να δυσκολεύεται να συγκρατήσει έως και 6 μήνες. Γιατί ? Επειδή ακόμα δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως τους σφιγκτήρες του. Γι’ αυτό σας υπενθυμίζουμε ότι δεν έχει νόημα να μαλώνετε τον σκύλο σας. Αντίθετα, δώστε του την ευκαιρία να πετύχει προσφέροντάς του τακτικά τη δυνατότητα να βγει έξω για να ανακουφιστεί.

Γνωρίζετε αυτούς τους 3 μύθους και θρύλους γύρω από τα μαύρα σκυλιά;

Όταν οι πρωκτικοί αδένες αποτελούν πρόβλημα για τον σκύλο σας