Μόσχα, αδέσποτα σκυλιά παίρνουν το μετρό

Το μετρό της Μόσχας φημίζεται για την ομορφιά των σταθμών του. Ωστόσο, δεν είναι για αυτό το λόγο που δεκάδες σκυλιά το χρησιμοποιούν καθημερινά κάτω από το έκπληκτο και ερωτηματικό βλέμμα των ταξιδιωτών. Πράγματι, η ρωσική πρωτεύουσα φιλοξενεί τουλάχιστον 35.000 αδέσποτα σκυλιά που έχουν μάθει να παίρνουν το μετρό και για καλό λόγο…

Μόσχα αδέσποτα σκυλιά

Στη ρωσική πρωτεύουσα, όσοι παίρνουν το μετρό κάθε πρωί έχουν συνηθίσει να παρατηρούν ένα περίεργο καρουζέλ. Πράγματι, προερχόμενος από τα προάστια της Μόσχας, ειδικούς ταξιδιώτες ανεβείτε σε συγκεκριμένες στάσεις για να φτάσετε στην πόλη για έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό: είναι τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης! Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, έχουν μάθει να χρησιμοποιούν το μετρό όπως οι άνθρωποι. Κάθε πρωί, φεύγουν από τα προάστια για να πάνε στο κέντρο της πόλης να βρει φαγητό. Το βράδυ, μόλις τελειώσει το ταξίδι τους, τα σκυλιά επιστρέφουν με το μετρό προς την αντίθετη κατεύθυνση για να φτάσουν στα προάστια. Οι τακτικοί ταξιδιώτες δεν διστάζουν να τους προσφέρουν μερικές αγκαλιές.

Έχουν οι σκύλοι αίσθηση του χρόνου;

Με το να παίρνουν το μετρό σε καθορισμένη ώρα, φαίνεται ότι τα σκυλιά έχουν αναπτύξει μια ικανότητα να γνωρίζουν σε ποιο σταθμό να κατέβουν. Έχουν οι σκύλοι την έννοια του χρόνου; Ο Eugene Linden, ειδικός στη νοημοσύνη των ζώων, εξηγεί ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ένα παράδειγμα ανάμεσα σε πολλά άλλα συλλογιστική για την οποία τα ζώα είναι ικανά. Παρεμπιπτόντως, αν δεν το ξέρατε, στα κόκκινα φανάρια σταματούν και οι Μοσχοβίτες σκύλοι! Οι επιστήμονες παρατήρησαν επίσης ότι τα σκυλιά βοηθούν ο ένας τον άλλον να γνωρίζουν σε ποιο σταθμό του μετρό να κατέβουν. Αν και ζουν τη στιγμή, αυτό φαίνεται τα σκυλιά γνωρίζουν καλά και πραγματικά το πέρασμα του χρόνου. Έτσι, κυρίως χάρη στην ανάλυση του περιβάλλοντός τους, του εσωτερικού ρολογιού τους, αλλά και του ταλέντο τους, τα σκυλάκια έχουν μια συγκεκριμένη έννοια του χρόνου. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, έχουμε αφιερώσει ένα άρθρο σε αυτό το θέμα!

ποιες είναι οι λύσεις;

ένας σκύλος ταξιδεύει 400 χιλιόμετρα για να βρει την οικογένειά του