να παίζει μπάλα διαφορετικά

Έχετε ακούσει ποτέ για τον Treibball; Αυτή είναι μια διασκεδαστική πειθαρχία που απαιτεί πολλή συγκέντρωση και ευκινησία από το σκυλάκι σας. Αυτό το νέο άθλημα του σκύλου, τόσο σωματικό όσο και ψυχικό, γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Μην ανησυχείτε αν δεν είστε πολύ αθλητικοί, γιατί αυτή η πειθαρχία δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από τον πλοίαρχο.

Τι είναι το Treibball;

Αυτό το κυνικό άθλημα προέρχεται κατευθείαν από τη Γερμανία όπου το εφευρέθηκε ένας Ολλανδός: ο Jan Nijboer. Ο αρχικός στόχος του άνδρα ήταν να επιτρέψει στα τσοπανόσκυλα να ανθίσουν εάν δεν είχαν την ευκαιρία να εργαστούν σε επαφή με κοπάδια. Πιο συγκεκριμένα, το Treibball συνίσταται στην καθοδήγηση του σκύλου σας με φωνή και σε απόσταση από αυτόν για να τον κάνει να φέρει πίσω μεγάλες χρωματιστές μπάλες στα γκολ. Χρησιμοποιώντας τη μύτη του, ο σκύλος σπρώχνει τις μπάλες τη μία μετά την άλλη στα κλουβιά, και αυτό, όσο πιο γρήγορα γίνεται! Εάν έχετε τσοπανόσκυλο, αυτή είναι μια καλή εναλλακτική για να τον τονώσετε χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε ένα κοπάδι προβάτων ή χήνων. Ένα κοπάδι από μπαλόνια είναι ακόμα πιο πρακτικό, έτσι δεν είναι;

Γιατί να εξασκηθείτε στο Treibball με τον σκύλο σας;

Το Treibball είναι πολύ ωφέλιμο για τους σκύλους, όπως πολλοί άλλοι σκύλοι. Επίσης συχνά ακούμε ότι το να πετάει την μπάλα στον σκύλο του δεν είναι τελικά ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι για αυτόν. Πράγματι, αυτή η πρακτική δεν έχει εκπαιδευτικό εύρος και δεν καθιστά δυνατή ούτε την ενίσχυση της σχέσης κυρίου-σκύλου. Όντας μια προηγμένη και πιο εξελιγμένη εκδοχή του πετώντας μπάλα, το treibball θα ενισχύσει περαιτέρω τη σχέση σας, καθώς δίνει έμφαση στην επικοινωνία με τον σκύλο σας. Επιτρέπει επίσης να ενισχύουν την υπακοή ενώ του το επιτρέπει αναπτύσσουν τις φυσικές τους ικανότητες βοσκής και βοσκής από απόσταση. Δραστηριότητα ακριβείας, το Treibball επιτρέπει στον σκύλο να γίνει πιο ακριβής στις χειρονομίες του. Τέλος, τον διεγείρει σωματικά και ψυχικά.

Ποια σκυλιά μπορούν να ασκήσουν αυτή τη δραστηριότητα;

Αν και το Treibball προορίζεται κυρίως για τσοπανόσκυλα, όλα τα σκυλάκια μπορούν να το εξασκήσουν. Αντίθετα αυτό απαιτεί καλό σκύλο, γιατί θα πρέπει να ελέγχεται εξ αποστάσεως. Ο σκύλος σας θα πρέπει επίσης να ξέρει πώς να πηγαίνει δεξιά και αριστερά μόνο με φωνή, γιατί θα πρέπει να στείλετε τον σκύλο σας να σπρώξει πίσω από την μπάλα για να σας τη φέρει πίσω. Ο σκύλος σας πρέπει επίσης να μπορεί να σταματήσει με απλό αίτημα σας. Αλλά μην ανησυχείτε εάν το σκυλάκι σας δεν έχει συνηθίσει να δουλεύει με αυτόν τον τρόπο, υπάρχουν εισαγωγικά μαθήματα Treibball που επιτρέπουν στον σκύλο να μάθει σιγά σιγά για να κατακτήσει όλες αυτές τις ασκήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αν το σκυλάκι σας είναι τσοπανόσκυλο, γρήγορα θα εκπλαγείτε με τις συνεργατικές του ικανότητες. Αυτά είναι σκυλιά που το έχουν στο αίμα τους!

Ένας καλλιτέχνης φωτογραφίζει τη συνενοχή ανθρώπου-ζώου για την καταπολέμηση της εγκατάλειψης

Σκύλοι και Χριστουγεννιάτικα καλλωπιστικά φυτά: προσέξτε για δηλητηρίαση