Οι αριθμοί που πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για τον σκύλο σας (Σαββατοκύριακο και αργίες)

Αν και δεν απαιτούν άμεση κτηνιατρική φροντίδα όλα τα συμπτώματα ξαφνικής έναρξης σε σκύλους, ορισμένα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και συχνά εμφανίζονται όταν η κτηνιατρική κλινική είναι κλειστή. Λοιπόν, με ποιον να επικοινωνήσουμε όταν έχουμε μια έκτακτη ανάγκη με τον σκύλο μας; Μάθετε πώς μπορείτε να βρείτε γρήγορα έναν κτηνίατρο εφημερίας κοντά σας.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με έναν κτηνίατρο;

σκύλος στον κτηνίατρο
© vadimguzhva – iStock

Ο σκύλος σας εμφανίζει ξαφνικά ανησυχητικά συμπτώματα και φοβάστε για αυτόν; Φυσικά, αυτό συμβαίνει στη μέση της νύχτας, ένα απόγευμα Κυριακής ή στη μέση του δείπνου των Χριστουγέννων! Να γνωρίζετε ότι οι κτηνίατροι έχουν υποχρέωση της συνέχειας της φροντίδας, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και εκτός του συνηθισμένου ωραρίου της κλινικής σας, θα πρέπει να είναι πάντα παρών κτηνίατρος για την εξασφάλιση επειγόντων περιστατικών. Ορισμένα κτηνιατρεία, συχνά σε μεγάλες πόλεις, παρέχουν επείγουσες διαβουλεύσεις όλη τη νύχτα. Επομένως, μπορείτε να τηλεφωνήσετε απευθείας για να εξηγήσετε την κατάσταση και να πάτε εκεί εάν είναι απαραίτητο.

Εάν η κτηνιατρική σας κλινική δεν παρέχει νυχτερινή φροντίδα, μην πανικοβληθείτε! Πολύ συχνά αυτά είναι πολλές κλινικές που διαθέτουν κοινόχρηστη υπηρεσία παιδικού σταθμού. Ως εκ τούτου, οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αντιμετωπίζονται εκ περιτροπής. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να καλέσετε απευθείας τον κτηνίατρό σας. Αν συναντήσετε τηλεφωνητή, να είστε προσεκτικοί, γιατί ο τηλεφωνητής θα σας δώσει τον αριθμό της κτηνιατρικής κλινικής σε κλήση.

Τι να κάνετε σε περίπτωση δηλητηρίασης;

γυναίκα που ρωτά για την τοξικότητα ενός οικιακού προϊόντος
© CentralITAlliance – iStock

Οι αιώνιοι περίεργοι που μερικές φορές προσπαθούν να γευτούν πράγματα που δεν τους κάνουν καλό, τα σκυλάκια μας μπορεί να εκτεθούν σε διάφορα και ποικίλα τοξικά προϊόντα: φάρμακα, προϊόντα οικιακής χρήσης, τοξικά φρούτα και λαχανικά, δηλητηριώδη ζώα, αντιψυκτικά, τοξικά φυτά, σοκολάτα κ.λπ. Πολλά προϊόντα και ουσίες είναι επομένως δυστυχώς προσβάσιμα στους εσωτερικούς μας χώρους, αλλά και έξω και προκαλούν πολλές δηλητηριάσεις κάθε χρόνο.

Εάν έχετε ανακαλύψει ότι το κατοικίδιο ζώο σας έχει καταπιεί κάτι που δεν πρέπει, όπως φάρμακα, συνιστάται να επικοινωνήστε με ένα κέντρο δηλητηριάσεων. Το τελευταίο θα μπορεί να σας πει εάν ο σκύλος σας κινδυνεύει ανάλογα με την ουσία και την ποσότητα που έχει καταπιεί. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να επικοινωνήσετε γρήγορα με έναν κτηνίατρο. Σημειώστε ότι η Γαλλία διαθέτει δύο κτηνιατρικά κέντρα δηλητηριάσεων που παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες και στα οποία μπορείτε να προσεγγίσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας:

Δυτικό Κέντρο Ελέγχου Δηλητηριάσεων Ζώων και Περιβάλλοντος (CAPAE-Ouest)

Με τη διαχείριση καθηγητών-ερευνητών, κτηνιάτρων, αλλά και σπουδαστών κτηνιάτρων, η CAPAE απαντά δωρεάν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα σε κάθε ερώτηση που σχετίζεται με τους κινδύνους των χημικών προϊόντων για τα ζώα και το περιβάλλον.

  • Αριθμός κλήσης: 02 40 68 77 40

Το Εθνικό Κέντρο Κτηνιατρικών Τοξικολογικών Πληροφοριών (CNITV)

Το CNITV απαντά επίσης 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα σε οποιοδήποτε τηλεφωνικό ή γραπτό αίτημα σχετικά με δηλητηρίαση κατοικίδιων και άγριων ζώων.

  • Αριθμός κλήσης: 04 78 87 10 40

ποιοι είναι οι λόγοι και πώς να το διορθώσετε;

Ένας καλλιτέχνης φωτογραφίζει τη συνενοχή ανθρώπου-ζώου για την καταπολέμηση της εγκατάλειψης