Οι τρόφιμοι και τα σκυλιά αποκαθιστούν ο ένας τον άλλον

Δύο ΜΚΟ φροντίζουν σκύλους καταφυγίου που είναι δύσκολο να υιοθετηθούν και στη συνέχεια τους εμπιστεύονται σε κρατούμενους για να τους αποκαταστήσουν. Αφενός, ενδυναμώνει τους κρατούμενους και προωθεί την επανένταξή τους. Και από την άλλη, επιτρέπει σε αυτά τα φτωχά σκυλάκια μόνα τους στον κόσμο να αποφύγουν την ευθανασία και τελικά να βρουν οικογένεια.

Μια win-win κατάσταση

Ο ” Παθητική αλλαγή ” και το ” ΟΥΡΕΣ (Teaching Animals and Inmates Life Skills) είναι προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί από δύο αμερικανικές ΜΚΟ. Εργάζονται σε συνεργασία με διάφορα καταφύγια και σωφρονιστικά κέντρα στη Φλόριντα και την Καλιφόρνια.

Είναι μια ιδιαίτερα άτυπη ιδέα που συνίσταται στη συγκέντρωση κρατουμένων και εγκαταλελειμμένων σκύλων με προβλήματα. Ο καθένας μπορεί να φέρει κάτι στον άλλο. Μόνοι, είναι στη μιζέρια, αλλά ενωμένοι, μπορούν να προχωρήσουν προς καλύτερες μέρες. Η φράση ” σκοτώστε δύο πουλιά με μια πέτρα παίρνει το πλήρες νόημά του εδώ.

αποκατάσταση σκύλων

Μερικά ζώα είναι δύσκολο να υιοθετηθούν γιατί έχουν προβλήματα συμπεριφοράς όπως π.χ φοβίες. Μερικοί φοβούνται τους ανθρώπους και δεν αφήνουν κανέναν να τους αγγίξει. Όταν τα καταφύγια είναι υπερπλήρη, αναγκάζονται να κάνουν ευθανασία σε μερικά από αυτά. Ο σύλλογος λοιπόν τους στηρίζει για να αποφευχθεί αυτή η τραγωδία.

Κάθε σκύλος ανατίθεται σε έναν ή δύο κρατούμενους με τους οποίους περνά αρκετές ώρες την ημέρα, υπό την επίβλεψη των εθελοντών και των φρουρών του συλλόγου. Αυτό περιλαμβάνει βόλτες, παιχνίδια και α Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς. Οι τρόφιμοι εργάζονται με αυτά τα ζώα για αρκετούς μήνες μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως. Στη συνέχεια παραλαμβάνονται και τοποθετούνται σε οικογένειες που υιοθετούν.

αναρτήθηκε από Παθητική Αλλαγή επί Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Παροχή εργασιακών δεξιοτήτων στους κρατούμενους

Είναι μια πολύ εποπτευόμενη διαδικασία που οδηγεί σε Ενα πτυχίο εκπαίδευση σκύλων. Επιτρέπει στους κρατούμενους να επεκτείνουν το βιογραφικό τους, έναν τρόπο προώθησης της επανένταξής τους. Μαθαίνουν επίσης από ουσιαστικές έννοιες όπως η υπομονή, η ομαδική εργασία, η υπευθυνότητα, η ψυχραιμία, η επικοινωνία και η ενσυναίσθηση.

Μπορεί αφύπνιση επαγγέλματα. Θα πάρουμε το παράδειγμα ενός από τους κρατούμενους που μπήκε σε καταφύγιο μετά την αποφυλάκισή του. Έγινε τεχνικός καταφυγίου, στη συνέχεια επικεφαλής υιοθεσιών, μετά τεχνικός κτηνιάτρου.

Πρέπει να κερδίσετε το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα

Η διαδικασία επιλογής είναι πολύ αυστηρή. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο κρατούμενοι που έχουν άψογη συμπεριφορά. Πρόκειται για ένα ανταμοιβή. Αυτό τους ενθαρρύνει λοιπόν να είναι σε εγρήγορση και να καταβάλλουν προσπάθεια.

Επιπλέον, επιτρέπει νααποφύγετε τους κρατούμενους που κινδυνεύουν. Πράγματι, οι άνθρωποι που τρέχουν το πρόγραμμα προσέχουν πολύ ποιους αφήνουν να συμμετέχουν. Για παράδειγμα, εξαλείφουν αυτόματα άτομα που φυλακίζονται για έγκλημα που επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα τα ζώα.

αναρτήθηκε από Παθητική Αλλαγή επί Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Μαζί για να αλλάξουμε

Μερικοί κρατούμενοι μεγάλωσαν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας χωρίς κανέναν να τους προσεγγίσει. Άλλοι είχαν έναν καταχρηστικό πατέρα ως μοναδική φιγούρα αρρενωπότητας. Έτσι έμαθαν να προστατεύονται μόνοι τους να επιβιώσει, να μην δείχνεις ποτέ αδυναμία και εξωτερικεύουν τους ανδρισμός δείχνοντας τις γροθιές τους. Τα σκυλιά βοηθούν να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος. Χάρη σε αυτούς, οι κρατούμενοι μαθαίνουν να ανοίγονται σε κάποιον άλλο, σε αυτή τη μικρή γούνα, να εμπιστεύονται και να δείχνουν όλες τις αδυναμίες τους χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες.

Από την πλευρά του σκύλου, η αλλαγή είναι επίσης ριζική. Πολλοί έχουν τραυματιστεί από ανθρώπινα όντα. Ωστόσο, χάρη στους κρατούμενους, μαθαίνουν ότι οι άντρες δεν θα τους βλάψουν απαραίτητα και αυτόδεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείς.

Μάθε να αγαπάς ξανά

Οι περισσότεροι κρατούμενοι κατάγονται από σπασμένα, βίαια ή καταχρηστικά σπίτια. Είναι μόνοι, δεν έχουν κανέναν δίπλα τους και πολύ συχνά δεν γνώρισαν ποτέ την αγάπη μιας οικογένειας. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και τα σκυλιά του προγράμματοςγι’ αυτό και οι τρόφιμοι ταυτίζονται πολύ με αυτά τα ζώα και γίνονται εύκολα φίλοι μαζί τους.

Τα σκυλιά και οι κρατούμενοι το ανακαλύπτουν μαζί αυτός ο κόσμος έχει επίσης καλά να προσφέρει και η γλυκύτητα είναι δυνατή. Και μαθαίνουν και οι δύο για τη στοργή. Πολλοί κρατούμενοι σχετίζομαι ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στη ζωή τους που νιώθουν αγάπη άνευ όρων και πραγματικά νοιάζονται για κάποιον άλλο. Το να έχεις σύντροφο, υποστήριξη και ελπίδα είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για οποιαδήποτε επανένταξη, είτε ανθρώπινη είτε κυνική.

Μετά από 24 χρόνια στη φυλακή και αποφοίτηση από 2 από τα προγράμματά μας, ένας άλλος από τους άντρες μας πηγαίνει σπίτι! Ευχαριστώ τον…

αναρτήθηκε από Παθητική Αλλαγή επί Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Θα σας αρέσει επίσης:

Αυτά τα σκυλιά που σώζουν ζωές…

ΜΚΟ βοηθούν άστεγους σκύλους

Foxtrot, ο ανθρωπιστικός σκύλος που πολεμά τη γενοκτονία των Ροχίνγκια f

Σκύλοι και Χριστουγεννιάτικα καλλωπιστικά φυτά: προσέξτε για δηλητηρίαση

Δύο άντρες και ο σκύλος τους αφήνουν τα πάντα για να πάνε στην Αρκτική με βάρκα