Ο κινέζικος λοφιοφόρος σκύλος ψηφίστηκε ως «ο πιο άσχημος σκύλος του κόσμου»

Παρά τον αστείο διαγωνισμό που μόλις κέρδισε, ο Happy Face (ένα πολύ όμορφο πρώτο όνομα για αυτόν τον τίτλο) δεν αφήνει τον εαυτό του να ηττηθεί. Πράγματι, αυτός ο 17χρονος κινέζος λοφιοφόρος σκύλος κέρδισε την έκδοση του 2022 των εκλογών για το «πιο άσχημο σκυλί στον κόσμο» αφού πέρασε από την κόλαση. Με την κρεμαστή γλώσσα του, το βολάν και τα αυτιά της νυχτερίδας, είναι αλήθεια ότι το πρόσωπό του είναι το λιγότερο ασυνήθιστο!

Πρωτότυπος διαγωνισμός

Παγκοσμίως διάσημος, ο διαγωνισμός του πιο άσχημου σκύλου στον κόσμο διεξάγεται εδώ και αρκετά χρόνια στην Petaluma της Καλιφόρνια. Κάθε χρόνο μια κριτική επιτροπή ειδικών συνέρχεται για να εκλέξει τον «πιο άσχημο σκύλο στον κόσμο». Αν και μπορεί να φαίνεται σκληρό με την πρώτη ματιά, στην πραγματικότητα αυτός ο διαγωνισμός προωθεί την υιοθεσία σκύλων ανεξαρτήτως αυτών εμφάνιση. Για αυτήν την έκδοση, είναι το Happy Face, ένας κινέζικος λοφιοφόρος σκύλος, που απονεμήθηκε στις 25 Ιουνίου. Είναι επίσης μια όμορφη εκδίκηση στη ζωή για αυτόν τον σκύλο που έχει βαρύ παρελθόν…

© Capture d’écran YouTube – The Project

εκδίκηση για τη ζωή

Πίσω από αυτή τη νίκη και την απόκτηση αυτού του τίτλου που μπορεί να θεωρηθεί αχάριστος κρύβεται στην πραγματικότητα μια πραγματικά όμορφη ιστορία. Πράγματι, η ζωή του Happy Face απέχει πολύ από το να ήταν ένας μακρύς ήρεμος ποταμός. Η ιδιοκτήτριά του, Jeneda Benally, μια 41χρονη μουσικός, τον υιοθέτησε από ένα καταφύγιο το 2021 κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Τώρα ζει μια όμορφη και γαλήνια ζωή δίπλα του : «Τα χόμπι του περιλαμβάνουν να κοιμάται, να ροχαλίζει, να γκρινιάζει στον ύπνο του και να βγάζει περίεργους ήχους όταν είναι χαρούμενος. », καταθέτει ο κηδεμόνας του. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβαινε πάντα, αφού ο ηλικιωμένος σκύλος έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του στους δρόμους δίπλα σε άστεγους που δυστυχώς τον κακοποίησαν.

Σήμερα, τα προβλήματα υγείας συσσωρεύονται : όγκοι, νευρολογικά προβλήματα, στραβό κεφάλι, δυσκολία στην κίνηση, ακράτεια κ.λπ. Παρόλα αυτά, αυτός ο παππούς φαίνεται χαρούμενος δίπλα στον νέο του ιδιοκτήτη που του προσφέρει τη μέγιστη αγάπη.

Ένας κεραυνός εν αιθρία

Ένας 17χρονος σκύλος, άρρωστος και με εξαιρετική σωματική διάπλαση… το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι το Happy Face δεν σημείωσε πραγματικά τα κουτάκια του σκύλου που περιμένουμε να υιοθετήσουμε από ένα καταφύγιο. Και όμως, παρά τις προειδοποιήσεις των εθελοντών του κυνοκομείου καθώς και εκείνων των κτηνιάτρων που πίστευαν ότι ο σκύλος θα μπορούσε να ζήσει μόνο για μερικές εβδομάδες, Η Τζενέντα τον ερωτεύτηκε τελείως. « Είδα ένα πλάσμα που ήταν όντως ηλικιωμένο, χρειαζόταν μια δεύτερη ευκαιρία και άξιζε να το αγαπήσουν»., είπε. Κάπως έτσι άλλαξε τελικά προς το καλύτερο η ζωή του Happy Face! Τους ευχόμαστε περισσότερες υπέροχες στιγμές μαζί.

Είναι δυνατόν να διδάξετε τον σκύλο σας να μην τραβάει με λουρί κατά της έλξης;

Όταν έρθει η άνοιξη, προσέξτε τις πομπικές κάμπιες