Πότε και πώς να αποπαρασιτώσετε τον σκύλο σας;

Τα κατοικίδιά μας πρέπει να λαμβάνουν τακτική φροντίδα. Πριν υιοθετήσετε έναν σκύλο, είναι σημαντικό να μάθετε τα πάντα για αυτό. Εδώ είναι μια περίληψη της ανάγκης να αποπαρασιτώσετε τον τετράποδο φίλο σας. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για την κατάλληλη προστασία από εντερικές ασθένειες και άλλες παθήσεις.

Γιατί είναι απαραίτητη η αποπαρασίτωση;

Οι στίχοι είναι από πραγματικοί κίνδυνοι για τους φίλους σκύλους μας. Με την τακτική θεραπεία τους, φροντίζετε την υγεία του κατοικίδιου σας, ενώ προστατεύοντας τους γύρω σου. Πράγματι, ορισμένα παράσιτα μεταδίδονται εύκολα στον άνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια προσβολής από σκουλήκια, παρατηρούμε αρκετά συμπτώματα : πεπτικές διαταραχές, διάρροια, έμετος, απώλεια βάρους ή απώλεια μορφής. Στα κουτάβια αρέσουν τα μεγαλύτερα σκυλιάείναι ακόμη περισσότεροι ευάλωτα σε αυτά τα παράσιτα. Με άλλα λόγια, μπορούν να αποδυναμωθούν σε μεγάλο βαθμό εάν δεν καλυφθούν καλά. Επιπλέον, όταν θεραπεύετε το αγαπημένο σας σκυλάκι, πρέπει επίσης να σκεφτείτε να ενεργήσετε ενάντια στους ψύλλους, τα τσιμπούρια, τις ψείρες κ.λπ. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι ψύλλοι μπορεί να είναι η αιτία πολλαπλασιασμού των σκουληκιών.

αποπαρασιτωση δισκιο σκυλου
Credits: Andrey Maximenko/iStock

Διαφορές στις αντιπαρασιτικές θεραπείες

Οι θεραπείες για τα σκουλήκια έχουν τη μορφή πιπέτες, ταμπλέτες, αλλά και πάστες ή και σκόνη (συνήθως για κουτάβια). Για να προστατέψει όσο το δυνατόν περισσότερο τον πιστό του σύντροφο από εσωτερικά και εξωτερικά παράσιτα και άλλες ασθένειες, είναι σημαντικό να παρακολουθεί τακτικά τον κτηνίατρό του. Επιπλέον, χάρη σε αυτά τα ραντεβού, θα επωφεληθείτε συμβουλές για την καλή υγεία και εκπαίδευση του ζώου σας. Ορισμένοι ιστότοποι με ετικέτα μπορούν επίσης να σας δώσουν μερικές ακόμη συμβουλές, όπως π.χ ici.

Πότε να αποπαρασιτώσετε τον σκύλο σας;

Η αποπαρασίτωση επιτρέπειαποτρέπει την ανάπτυξη εσωτερικών παρασίτων. Αν παρατηρήσετε η παρουσία σκουληκιώνείναι σημαντικό να χορηγήσετε ένα αποπαρασιτωτικό στο ζώο σας και μετά ένα δεύτερο δύο εβδομάδες μετά την πρώτη λήψη. Ο πρώτος αποπαρασιτωτής θα έχει αποτέλεσμα “ξέπλυξης”.και το το δεύτερο θα καλύψει πλήρως τον σκύλο σας. Για να προστατεύσετε σωστά το κατοικίδιό σας, ακολουθούν τα βήματα:

  • Πριν από 6 μήνες : 1 ταμπλέτα κάθε μήνα
  • Μεταξύ 6 μηνών και 1 έτους : 1 ταμπλέτα κάθε δύο μήνες
  • Μετά από 1 χρόνο : 1 ταμπλέτα κάθε 3 μήνες (όλες τις εποχές).

Φυσικά, το Το tablet ποικίλλει ανάλογα με το βάρος και τη ράτσα του σκύλου σας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να ρωτήστε τον κτηνίατρό σαςαυτοκίνητο ορισμένες θεραπείες δεν είναι κατάλληλες για όλες τις ράτσες σκύλων.

κοντός σκύλος
Credits: Pxhere

Μερικές ακόμα συμβουλές για τη σωστή αποπαρασίτωση του σκύλου σας

Αν θέλετε να αποπαρασιτωθείτε και καλύψτε το κατοικίδιό σας από ψύλλους και/ή κρότωνες ταυτόχρονα (με τη μορφή δύο δισκίων), θα είναι απαραίτητο περιμένετε και αφήστε τις δόσεις για τουλάχιστον 48 ώρες. Επιπλέον, εάν επιλέξετε μια πιπέτα κατά των σκουληκιών και μια πιπέτα κατά των ψύλλων, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κρατήστε τα αλιεύματα μια εβδομάδα ή περισσότερο μακριά. Αν είναι δισκίο και πιπέτα, είναι καλύτερα για να διαθέσετε την πρόσληψη από 24 έως 48 ώρες για καλύτερη αποτελεσματικότητα.

ο η αποπαρασιτωση ειναι πολυ σημαντικη για την υγεία του σκύλου σας. είναι επομένως απαραίτητο να το προστατεύσουμε τακτικά και σωστά.

Πώς να εκπαιδεύσετε έναν ήδη ενήλικο σκύλο;

Πώς συναντήθηκαν για πρώτη φορά ο λύκος και ο άνθρωπος;