Πώς να εκπαιδεύσετε έναν ήδη ενήλικο σκύλο;

Είχαμε ήδη δει σε προηγούμενο άρθρο ότι ήταν πολύ πιθανό να εκπαιδεύσουμε έναν ενήλικο σκύλο. Μπορεί ακόμη και να έχει πολλά πλεονεκτήματα που θα βρείτε εδώ. Σήμερα θα δούμε πώς να το κάνουμε. Ποια είναι τα μικρά κόλπα που πρέπει να εφαρμόσετε στην καθημερινή ζωή του σκύλου σας; Πώς να αποκαταστήσετε σωστά έναν ενήλικο σκύλο; Αυτό θα δούμε σε αυτό το άρθρο.

Υιοθετήστε μια συνεπή στάση

Μαύρος σκύλος που δέχεται μια λιχουδιά από τον αφέντη του
Credits: BackyardProduction / iStock

Για να εκπαιδεύσετε σωστά τον σκύλο σας, πρέπει να γνωρίζεις ότι είσαι το ορόσημό του, εξ ου και η σημασία του να είστε συνεπείς στη στάση και τα αιτήματά σας για να γίνετε κατανοητοί. Για παράδειγμα, αν θέλετε να τιμωρήσετε τον σκύλο σας για συμπεριφορά που δεν σας αρέσει, Δείξτε του πάντα τη συμπεριφορά που θέλετε να κάνει για να λάβετε ανταμοιβή. Ένα χάδι ή ένα κέρασμα είναι πάντα πιο ευχάριστο από μια τιμωρία, έτσι δεν είναι; Εκτός, είναι απαραίτητο να ενισχύσετε τις καλές συμπεριφορές του σκύλου σας ώστε να τις ενσωματώσει καλά. Εάν απαγορεύετε στο κατοικίδιό σας κάτι, για παράδειγμα να σκαρφαλώσει στον καναπέ, κάντε το συστηματικά. Πράγματι, αν μια μέρα έχει το δικαίωμα να καβαλήσει και μια άλλη τον επιπλήξουν, αυτό είναι εντελώς αντιπαραγωγικό και κινδυνεύει να μην βρει τον δρόμο του.

Τελικά, Κάνε υπομονή, η εκπαίδευση ενός ενήλικου σκύλου δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει επίσης να είστε σε θέση να κάνετε ένα βήμα πίσω για να αναλύσετε τις μεθόδους εκμάθησής σας, προκειμένου να τις προσαρμόσετε, εάν πραγματικά δεν φαίνεται να λειτουργούν.

Μη διστάσετε να ενισχύσετε τις βασικές ασκήσεις

Σκύλος που δίνει πόδι στην ερωμένη του στην παραλία
Credits: Kerkez / iStock

Η καλή μόρφωση ενός σκύλου θα του επιτρέψει να ενσωματωθεί ομαλά στη νέα του οικογένεια, στην προκειμένη περίπτωση σε εσάς, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Πράγματι, για να μπορείτε να πάτε να δείτε φίλους, να δεχτείτε την οικογένειά σας ή ακόμα και να περπατήσετε στην πόλη, ο σκύλος σας πρέπει να είναι καλά εκπαιδευμένος και να σέβεται ορισμένους κανόνες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο να αναθεωρήσετε τα βασικά, όπως το να κάθεστε, να ξαπλώνετε ή να κινείστε. Αυτές οι ασκήσεις μπορεί να σας φαίνονται σαν βάρκα, αλλά πρέπει να ελέγχονται από τον σκύλο σας ώστε να μπορεί να συνυπάρχει όσο πιο αρμονικά γίνεται τόσο με τους ανθρώπους όσο και με τους συνανθρώπους του.

Σεβαστείτε τις ανάγκες του σκύλου σας

Σκύλος που τρέχει με μια μπάλα στο στόμα του
Πιστώσεις: Przemyslaw Iciak / iStock

Δεν μπορούμε ποτέ να το επαναλαμβάνουμε αρκετά συχνά, ο σκύλος σας έχει ανάγκες όπως εσείς. Εάν δεν τηρούνται, είναι επομένως πιθανό αυτό να δημιουργήσει προβλήματα συμπεριφοράς. Επομένως, πριν ξεκινήσετε την υιοθεσία ενός σκύλου, είναι απαραίτητο να είστε σε θέση να ανταποκριθείτε σωστά στις ανάγκες του, ιδιαίτερα όσον αφορά το επάγγελμα και τις δαπάνες. Πράγματι, ένας σκύλος που καταβάλλει τον εαυτό του αρκετά θα είναι καλά στο κεφάλι του. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορεί να συνεργαστεί καλύτερα μαζί σας και να σας ακούσει.

Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά είδη δαπανών και ότι όλα πρέπει να γίνονται τακτικά από τον σκύλο σας για να εκπληρωθεί. Το πρώτο και πιο λογικό είναι προφανώς φυσικές δαπάνες. Το σκυλάκι σας πρέπει να είναι έξω τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, είτε για βόλτα είτε για παιχνίδι στον κήπο μαζί σας. Τότε ο σκύλος σας πρέπει να είναι ξοδεύτηκε διανοητικά. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω νέας μάθησης, παιχνιδιού ή επαγγελματικών παιχνιδιών όταν δεν είστε παρόντες στο σπίτι. Ο σκύλος ζει σε έναν κόσμο όσφρησης, επομένως είναι απαραίτητο, ακόμη και απαραίτητο, να τον ξοδέψετε με οσφρητικό τρόπο! Πράγματι, η βόλτα του σκύλου σας σε εξωτερικούς χώρους και η τακτική αλλαγή θέσεων θα του επιτρέψουν να ανακαλύψει νέες μυρωδιές. Τελικά, τα σκυλιά είναι κοινωνικά ζώαχρειάζεται, εκτός από το να είναι μαζί σου, συναντά τακτικά συνομηλίκους.

Διαχειριστείτε τους πόρους του σκύλου σας

σκύλος που πρόκειται να φάει το πουρέ του στο τραπέζι
Πιστώσεις: Jevtic / iStock

Εάν έχετε υιοθετήσει έναν ενήλικο σκύλο που μπορεί να ζούσε σε ένα καταφύγιο μέχρι τώρα, πρέπει να συνηθίσει στο νέο του περιβάλλον διαβίωσης. Γι ‘αυτό, η διαχείριση των πόρων του θα τον βοηθήσει και θα τον κάνει να καταλάβει ότι μπορεί να σε εμπιστευτεί.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ρυθμίσετε είναι η διαχείριση τροφίμων. Πράγματι, δεν συνιστάται να αφήνετε ένα μπολ γεμάτο όλη μέρα στο οποίο ο σκύλος σας μπορεί να έρθει και να σκάψει όταν το κρίνει κατάλληλο. Αυτό δεν είναι πολύ καλό για διαμετακόμιση. Το καλύτερο είναι να του δίνετε ένα ή δύο γεύματα (ανάλογα με το μέγεθος του ζώου σας) σε καθορισμένη ώρα, το πρωί και το βράδυ. Δώστε στο σκύλο σας περίπου ένα τέταρτο να φάει το μπολ του, αν δεν το τελειώσει, αφαιρέστε το. Θα ξαναφάει στο επόμενο γεύμα. Η διαχείριση του χώρου είναι επίσης σημαντική. Αποτελείται από τη διάθεση ενός χώρου για τον σκύλο σας στον οποίο μπορεί να ξεκουραστεί και να φύγει όταν χρειάζεται ηρεμία. Μπορείτε επίσης να του μάθετε να πηγαίνει εκεί κατόπιν αιτήματος, όταν πηγαίνετε στο τραπέζι για παράδειγμα.

Σε περίπτωση δυσκολίας, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό συμπεριφοράς και εκπαίδευσης. Ωστόσο, μην ανησυχείτε, πιστέψτε στον εαυτό σας και στον σκύλο σας και όλα θα πάνε καλά!

Μπορεί ο σκύλος μου να κρατήσει κακία;

Πότε και πώς να αποπαρασιτώσετε τον σκύλο σας;