Ταγματάρχη, ο νέος σκύλος του Λευκού Οίκου υιοθετήθηκε

Από την εκλογή του πρώτου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, η αμερικανική παράδοση –όπως και η γαλλική παράδοση– θέλει ο νέος πρόεδρος που θα μπει στον Λευκό Οίκο να έχει τετράποδο σύντροφο. Αυτό το έθιμο, ωστόσο, δεν έχει γίνει σεβαστό από δύο προέδρους και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι επίσης μέρος αυτού του διδύμου. Ο Τζο Μπάιντεν αναβιώνει αυτή την παράδοση αφού έχει ήδη δύο γερμανικούς ποιμενικούς, συμπεριλαμβανομένου ενός που υιοθετήθηκε από ένα καταφύγιο. Αυτή είναι η ιστορία του Major!

Σκύλοι στον Λευκό Οίκο, μια μακρόχρονη παράδοση

Στη Γαλλία, η παράδοση ξεκίνησε από τον Valéry Giscard D’Estaing, τον πρώτο πρόεδρο που επέτρεψε να κινηματογραφηθεί με το λαμπραντόρ του, Samba, και το braque του, Jugurtha, στους κήπους των Ηλυσίων. Από, όλοι οι πρόεδροι της Πέμπτης Δημοκρατίας είχαν ένα σκύλο, είτε από προσωπική επιθυμία, είτε επειδή τους προσφέρθηκε, ίσως για να διαιωνιστεί η παράδοση. Στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή η παράδοση χρονολογείται ακόμη περισσότερο από τότε που ξεκίνησε με τα τρία σκυλιά του John Adams το 1800. «Ένας άνθρωπος που δεν του αρέσουν τα σκυλιά και δεν θέλει να τα έχει κοντά του δεν αξίζει να βρίσκεται στον Λευκό Οίκο». Αυτό είπε ο Calvin Coolidge, πρόεδρος από το 1923 έως το 1929 και ιδιοκτήτης περισσότερων από δώδεκα σκύλων!

Η ιστορία του Major, του νέου First Dog

Αρχικά, θα πρέπει να το γνωρίζετε Ο Major δεν είναι ο πρώτος σκύλος από καταφύγιο που μπαίνει στον Λευκό Οίκο. Πράγματι, ο πρώτος σκύλος που υιοθετήθηκε ήταν ο Yuki, ο σκύλος του προέδρου Lyndon B. Johnson. Περιπλανώμενος σε ένα βενζινάδικο, τον είχαν πάρει την Ημέρα των Ευχαριστιών: ένα ωραίο δώρο για εκείνον και μια νέα ζωή που ξεκινούσε. Όσο για τον Ταγματάρχη, χαριτωμένος μικρός γερμανικός ποιμενικόςέφτασε συνοδευόμενος από τα πέντε αδέρφια και τις αδερφές του σε έναν σύλλογο. Ήταν η «Humane Association του Ντέλαγουερ» που πήρε αυτά τα κουτάβια όταν ήταν σε κακή υγεία λόγω έκθεσης σε τοξίνες… Μόλις στα πόδια του το 2018, ο Major συνάντησε τον άνθρωπο που θα γινόταν ο νέος του αφέντης.

Ο Major δεν θα είναι ο μόνος σκύλος που θα ενταχθεί στον Λευκό Οίκο

Ο Major δεν θα είναι ο μόνος σκύλος που θα ενταχθεί στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου. Στην πραγματικότητα, Ο Τζο Μπάιντεν είχε ήδη υιοθετήσει άλλον έναν σκύλο μόλις διορίστηκε αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών το 2008. Ήταν λοιπόν εκείνη τη χρονιά που ο Champ, επίσης γερμανικός ποιμενικός, εντάχθηκε στην οικογένεια Μπάιντεν. Ο Champ δεν υιοθετήθηκε από καταφύγιο, αλλά από κτηνοτρόφο. Οι δύο γερμανικοί ποιμενικοί θα μπορούν λοιπόν να γλεντήσουν τις επόμενες εβδομάδες στους κήπους του νέου τους σπιτιού, του Λευκού Οίκου. Τους ευχόμαστε καλή ζωή!

Πώς να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε τα κρυοπαγήματα σε σκύλους;

ποιοι είναι οι λόγοι και πώς να το διορθώσετε;