Όταν οι πρωκτικοί αδένες αποτελούν πρόβλημα για τον σκύλο σας

Οι πρωκτικοί αδένες έχουν ουσιαστικό ρόλο αφού παράγουν ένα έκκριμα που επιτρέπει στον σκύλο να εναποθέτει τη μυρωδιά του. Αυτή η συμπεριφορά είναι γνωστή: ο σκύλος σας σημαδεύει την περιοχή του! Επιπλέον, είναι επίσης μια μορφή επικοινωνίας μεταξύ των σκύλων, σαν να αφήνουν την ταυτότητά τους. Με αυτόν τον τρόπο, ο σκύλος σας μπορεί να γνωρίσει άλλους συγγενείς περπατώντας στο περιβάλλον του. Το φύλο και η ηλικία είναι συγκεκριμένες πληροφορίες που καταγράφονται σε αυτό το έκκριμα. Πώς όμως απελευθερώνεται αυτό το οσφρητικό σημάδι; Πολύ απλά μέσω περιττωμάτων ή ούρων. Επομένως, κατά γενικό κανόνα, όταν ο σκύλος σας είναι καλά στην υγεία του, αυτό το φυσικό μέσο επικοινωνίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αν ποτέ ο σκύλος σας έχει φράξει τους πρωκτικούς αδένες, διαφορετικές αιτίες μπορεί να είναι στην αρχή και αυτό θα δούμε.

Ο σκύλος μου έχει βουλώσει τους πρωκτικούς αδένες

Εάν ο αγαπημένος σας σκύλος πάσχει από φραγμένους πρωκτικούς αδένες, τότε όλα γίνονται πιο περίπλοκα γι ‘αυτόν. Πράγματι, για να είναι αποτελεσματική η σήμανση, οι σέλες πρέπει να είναι συμπαγείς. Η διάρροια είναι λοιπόν ένας από τους λόγους που μπορεί να προκαλέσει απόφραξη των αδένων του πρωκτού. Πως ? Η παραγωγή εκκρίσεων συνεχίζεται, στη συνέχεια συσσωρεύονται στους πρωκτικούς αδένες και προκαλούν τη διαστολή τους. Επιπλέον, οι εκκρίσεις μπορούν επίσης να γίνουν παχύρρευστες προκαλώντας πλήρη απόφραξη των αδένων. Επιπλέον, η κατάσταση μπορεί τελικά να επιδεινωθεί με αποτέλεσμα φλεγμονή και κυρίως δυσφορία και έντονο πόνο για τον σκύλο σας.

Ποια είναι τα συμπτώματα ότι ο σκύλος σας έχει φραγμένους πρωκτικούς αδένες;

σκύλος που γλείφει τον εαυτό του
© Vincent Scherer – iStock

Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι το υπερβολικό γλείψιμο του πρωκτού και η δυσκολία στην αφόδευση. Άλλη μια κόκκινη σημαία: όταν ο σκύλος σας κάνει έλκηθρο στο έδαφος με τα οπίσθιά του να σέρνονται. Αυτό είναι μάλλον διασκεδαστικό να το παρατηρείς, αλλά σίγουρα λιγότερο το να ζεις για τον σκύλο σου. Ένας σκύλος που δεν φαίνεται τόσο δραστήριος όσο συνήθως μπορεί επίσης να είναι σημάδι φλεγμονής των πρωκτικών αδένων, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι σημάδι ενός άλλου προβλήματος υγείας.

Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να ενημερώσετε γρήγορα τον κτηνίατρό σας για να μάθετε τι συμβαίνει. Ένας ειδικός ξέρει πάντα καλύτερα από τον καθένα τι να κάνει. Το ιδανικό είναι να αναλάβετε το πρόβλημα πριν χρειαστεί παρέμβαση. Μετά από μια σύντομη επίσκεψη στον κτηνίατρο, η διάγνωση θα μπορούσε να είναι σχετικά θετική. Σε αυτή την περίπτωση, μόνο οι αλοιφές ή άλλα φάρμακα μπορούν να είναι σωτήρια.

Πώς να ανακουφίσετε τον σκύλο σας;

ο αλοιφή για τον πρωκτό αδένα είναι ιδανικό σε τέτοιες καταστάσεις. Γιατί σας προτείνουμε το Bellfor; Είναι πολύ απλό. Τα προϊόντα κατασκευάζονται με τις καλύτερες πρώτες ύλες και επιπλέον φυσικά. Έτσι, εξασφαλίζει καλή ανοχή και τρομερή απόδοση. Η πρόπολη, η καλέντουλα και το λίπος εντόμων είναι μόνο ένα μικρό μέρος των φυσικών συστατικών που την αποτελούν. Ένα άλλο πλεονέκτημα της προτεινόμενης αλοιφής είναι η ευκολία χρήσης της! Πράγματι, αρκεί να χορηγείται καθημερινά στον σκύλο μέχρι να τακτοποιηθεί η απέκκριση. Επιπλέον, αυτή η αλοιφή είναι προφανώς κατάλληλη για όλες τις ράτσες σκύλων.

Οι 7 νόμοι του Bellfor

Ζούμε σε μια εποχή που είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε τη φύση και τον πλανήτη μας. Πρέπει ακόμη να κάνουμε πολλά για να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή. Τα αειφόρα τρόφιμα είναι κεντρικής σημασίας για τα προϊόντα τους, όπως το Naturgut-Schmaus και το Landgut-Schamus. Η ξηρή τροφή για σκύλους παρασκευάζεται με πρωτεΐνη εντόμων που είναι το μέλλον της κλασικής ζωικής πρωτεΐνης. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι μόνο από τοπικά προϊόντα. Αυτή η πολιτική καθιστά δυνατή ιδίως τη μείωση των μεταφορών μεγάλων αποστάσεων, οι οποίες βλάπτουν την ατμόσφαιρά μας. Η βιώσιμη τροφή για σκύλους που παρασκευάζεται από έντομα δεν είναι μόνο φιλική προς το περιβάλλον και χωρίς χημικά συστατικά, αλλά υπόκειται επίσης στους «7 Νόμους»:

  • Αποτελεσματική και ελάχιστη χρήση επιφανειών
  • Χαμηλή κατανάλωση νερού
  • Χωρίς εκπομπές μεθανίου
  • Αγροτική ποικιλομορφία
  • Καμία παραγωγή απορριμμάτων
  • Αποτελεσματική ανάκτηση θρεπτικών συστατικών από βιολογικά οργανικά απόβλητα
  • Αποκλειστική χρήση τοπικών προϊόντων.

Φυσικά και η συσκευασία του προϊόντος είναι κατασκευασμένη από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Όπως λένε: η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία! Γι’ αυτό η καλή και θρεπτική τροφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή υγεία του σκύλου σας.

Μερικές συμβουλές για την εκπαίδευση του κουταβιού σας στο γιογιό

ποιες είναι οι λύσεις;